Szilveszter

2015-12-31
Szilveszter


gesztenyés sütemény, szilveszter délutánján ...

Hozzávalók: 30 dkg búzafinomliszt, 20 dkg vaj, csipet só, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája, tejföl kb. 1 dl,1 tojás a kenéshez,
A lisztet a cukorral, sóval összedolgozzuk. Belemorzsoljuk a vajat, majd a tojássárgájával és a szükséges mennyiségű tejföllel jól eldolgozzuk. Két cipót formálunk, fél órára hűtőbe tessszük. Pihentetés után vékonyra kinyújtjuk, nagyobb méretű kerek szaggatóval körlapokat szaggatunk.A  lapok szélét tojással megkenjük, közepébe gesztenyemasszát teszünk, annyit, hogy összehajtható legyen a körlap. Szélét villa hegyével összenyomkodjuk. Felületét tojással megkenjük. Előmelegített sütöben kb. 140 Celsius fokon világos barnára sütjük.