Inez.hu

december

2016-12-23
december

mandarin szirupban
Meghámozunk 4-5 db mandarint. Kb. fél liter vízből és 5 evőkanál cukorból szirupot készítünk, amint felforrt beletesszük a mandarint és egy forralással összefőzzük a mandarint a sziruppal.
Ha kedveljük, tehetünk bele szegfűszeget, fahéj rudat.
Sütemények tetejére, bóléba jól illik.

december

2016-12-22
december

karácsony

december

2016-12-22
december

karácsony

2016.B.Ú.É.K.

2016-01-01
2016.B.Ú.É.K.

2016.
Sikeres Új Esztendőt Kívánok, Mindenkinek!

A jövendőmondás szerint baljós jelek láthatók, de kedvező hatások is érvényesülni fognak.Kitűnő lehetőségek várnak azokra, akik tehetségüket szeretnék megmutatni. Csak ehhez az kell, hogy időben hozzuk meg a döntéseket.
Az önálló munkáról, önálló sikerekről van szó.
2016. A Mars éve lesz.Pusztító természeti hatások várhatók.Nostradamus szerint tavasz sok havat jelez,és egész évben a megszokottól eltérő jelentős hőmérsékletváltozásokat.
A kínai horoszkóp szerint ez a majom éve. Ami nyugtalanságot, ravaszságot,humort hoz.
2016. madara a haris, a "láthatatlan tyúk". Kevésbé ismert, recsegő hangot hallat, magas fűvű rétek madara.Fokozattan veszélyeztetett faj. A év rovara: a mezei tücsök.

Szilveszter

2015-12-31
Szilveszter


gesztenyés sütemény, szilveszter délutánján ...

Hozzávalók: 30 dkg búzafinomliszt, 20 dkg vaj, csipet só, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája, tejföl kb. 1 dl,1 tojás a kenéshez,
A lisztet a cukorral, sóval összedolgozzuk. Belemorzsoljuk a vajat, majd a tojássárgájával és a szükséges mennyiségű tejföllel jól eldolgozzuk. Két cipót formálunk, fél órára hűtőbe tessszük. Pihentetés után vékonyra kinyújtjuk, nagyobb méretű kerek szaggatóval körlapokat szaggatunk.A  lapok szélét tojással megkenjük, közepébe gesztenyemasszát teszünk, annyit, hogy összehajtható legyen a körlap. Szélét villa hegyével összenyomkodjuk. Felületét tojással megkenjük. Előmelegített sütöben kb. 140 Celsius fokon világos barnára sütjük. 

2015. december 24.

2015-12-24
2015. december 24.

 

2015. december 24.

Jézus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Lélektől.
/Máté evangéliuma 1,18/

 

 

ez történt

2015-12-21
2015.ősz
ez történt

150. adáson túl, ...
RTL klub televízió

minden jog fenntartva

táska ajándékoknak

2015-12-21
táska ajándékoknak

A karácsonyi ajándékok csomagolása mindig aktuális probléma.Varrjunk táskát! Családnak szánt ajándékainkat gyűjtsük abba és adjuk át a táskát az ajándékokkal.A táska alapanyaga az egyszerű "flíz" anyag. Nem foszlik, nem bomlik, könnyen szabbható, varrható. A táskát díszítő csillagok szabásmintáinak már meglévő díszek kontúrját használhatjuk.Kis apró öltésekkel varrjuk fel a díszeket.Készíthetünk kisebb méretűeket gyerekeknek, hóember mintával.

advent

2015-12-21
advent

advent
... Szálljatok le, szálljatok le 

karácsonyi angyalok! ...
Karácsonyt előkészítő időszak, mely Szent András napjához legközelebb eső vasárnappal indul, és karácsonyig tart. A keresztény kultúrában Krisztus második eljövetelére való készülődés, a vágyakozás időszaka.

erre is jó

2015-12-21
erre is jó

Ha van, egy nagyméretű felesleges sálunk, készítsünk belőle valami egyedit. Egy komplett garnitúra is kitelik belőle, ... sapka, félkesztyű, kistáska.Ha olyan darabbal dolgozunk ami gyapjúból van, akár még kézzel is összeállítható. A vágott szélek nem fognak kifoszlani, mert már szinte szövetszerű az anyag a sok használat, mosás miatt. Ilyenkor a szálak már teljesen összekuszálódnak, nyugodtan szabhatjuk, vághatjuk. Használjuk ki a rojtokat, úgy történjen a szabás, hogy az majd a  félkesztyű alsó széléhez kerüljön. Ettől egy extravagáns darabunk lesz.Így születik újjá a régi kopott sál.A sapka elkészítésének legegyszerűbb módja, mikor készítünk fejünk körméretének megfelelő méretű hengert, majd az anyagot - ami a fejtetőre kerül- abból négyfelé elosztva formáljuk meg a sapka tetejét, csak ezt elrendezve varrjuk meg véglegesen.A kistáska mindenfél apróságnak megfelelő.Nagyszerű benne az, hogy mindegyiknek ugyan az a színe.

ha fúj a szél ...

2015-12-21
ha fúj a szél ...

Van úgy, hogy a sapka nélkülözhetetlen.Tudjuk, hogy mindenkinek rosszul áll, de van amikor szükséges a viselete.Régi sapkánkat egyszerű ötlettel, akár fel is újjíthatjuk.Válasszunk színben a sapkához illő, különböző színű, és méretű gombokat, és varrjuk fel.Ennél a sapkánál a szélesebb szegély miatt lehetőség van egy nagyobb felületet kitölteni gonbokkal. - ha csak keskeny szegály áll rendelkezésre, akkor sorba, egymás mellé varrjuk fel a gombokat.- Nagyobb gombok tetejére akár egy kisebb gomb is kerülhet, ezek a hangsúlyos díszek inkább a kijelölt felület közepére kerüljenek, mint a szélére.

barátságos lakás

2015-12-21
barátságos lakás

Egy lakás dekor és használati tárgyait úgy kell elhelyezni, hogy azok összességében tetszetősek legyenek, egységes, ugyanakkor sajátos stílusvilágot hozzanak létre, megfelelő funkciót töltsenek be. Ennek a térnek bennünket kell szolgálnia. Alkalmas legyen pihenésre, feltöltődésre. E célból kell tárgyainkat megfelelően manipulálni.Nem kell professzionális lakberendezőnek lennünk ahhoz, hogy igényeinknak megfelelő tereket hozzunk létre. Van úgy, hogy az ösztönösség is célravezető. Ha gyakran próbálkozunk, csak tanulunk belőle. Nézzük, meg más ezt hogyan csinálja.
Iris Apfel
amerikai üzletasszony,lakberendező,stílusikon, ott van amerika legjobban öltözött, 50 év feletti női között, idén 94 éves,
Ilyen az ő lakása, ...penészzöld szekrény, virágmintás párnák sokasága, aranyszegélyes tükrök, egyedi, merész lakás,  ... olyan mint ő maga.
                                                                                                                            

vasárnapi kenyér

2015-03-16
vasárnapi kenyér

vasárnapi kenyér házilag

Célszerű már reggel elkezdeni, mert néhány órát igénybe vesz a kelesztése. Azonban a finom, puha kenyér kárpótol a várakozásért.
Hozzávalók:
45 dkg sima liszt,
5 dkg valamilyen más liszt féleség,/pl. rozs, Graham, búzacsíra, .../
3 dl víz,
2 ek. vaj, vagy kacsazsír,
1 tk. cukor az élesztő kelesztéséhez,
1 cs. szárazélesztő,
tetejére szezámmag,
Kimérjük a lisztet. Ahány dkg annyi, kissé púpozott evőkanál liszt./Nincs semmiféle méresgetés!/ A víz fele mennyiségbe felodjuk a sót és a liszthez  adjuk. A maradék vizet meglangyosítjuk és megkelesztjük benne az élesztőt a cukor hozzáadásával, majd a liszthez adjuk. A vajat vagy zsírféleséget kissé megolvasztjuk és ezt is a liszthez adjuk. Az egészet jól összedolgozzuk. Ezt tehetjük dagasztógéppel is. Ha megdagasztottuk, -kb. 25 perc- konyharuhával letakarjuk, és huzatmentes helyen 1 órán át kelesztjük. A tésztát kettéválasztjuk, két rudat formálunk belőle és kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Tetejét vízes kézzel átsimítjuk és szórunk rá valamilyen magféleséget.A tepsiben még 3/4 órán át kelesztjük. Majd előmelegített sütőben 120-150 Celsius fokon készre sütjük. Ez kb. 1 óra hossza.

jön a tavasz!

2015-03-04
jön a tavasz!

Eljött az az idő, amikor már tervezhetjük,hogy milyen növények kerülnek majd az erkélyre, a kertbe. A magvak csiráztatása az a feladat, ami gyerekek kedvenc elfoglaltsága is, hiszen kitűnő játék napról-napra figyelemmel kísérni növekedésüket.Az előrelátóak télvíz idején már jónéhány narancs és citrom magot összegyűjtöttek.Itt az ideje a csiráztatásnak!
Erre a célra nagyon megfelel az újrahasznosított műanyag palack. Készítsünk mini "üvegházat"!Itt, kitűnő klima vár a magokra. Már csak figyelni kell növekésüket, mikor lesznek alkalmasak a kinti életre.  

ilyen volt, ...

2015-03-04
ilyen volt, ...

Ez a szép formájú teás kanna a készlet utolsó darabja volt. Úgy ajándékozták nekem, hogy tegyek vele amit gondolok. Miután találtam egy hozzá illő tetőt az egészet átfestettem fehérre. De, lehet, hogy 2 hónap múlva már másképpen fog kinézni...

"új" tárgyak

2015-02-26
"új" tárgyak

Napjainkban nem igazán jellemző a teás-, tejes kancsók használata. A szép formájú kancsók azonban tovább használhatók díszként, vagy betölthetnek valamilyen funkciót. Használhatjuk apróságok tárolására, ... lehet belőle virágváza.
Festéssel új színt kapott, a pótolt fedőrész így már teljes azonosságot mutat. 

ünnepnapok-másfélék

2015-02-26
ünnepnapok-másfélék

"Mindegy milyen nap volt tegnap, ma mindent újrakezdhetsz."
Buddha
Buddha ünnepnapok, 10 milliószoros napok,

március 5.
június 20.
július 2.
november 3.

          Pozitív, előremutató gondolatok, érzelmek, erőteljes szeretettel teli szándékok -                       ezeken a napokon ezt kell cselekedni.

előtte ...

2015-02-26
előtte ...

Míves tárgyak használati idejének meghosszabbítása festéssel.
 

"új" tárgyak

2015-02-24
"új" tárgyak

A szépen faragatt doboz és  tányér kissé már megfakult, a lakkozás rajta megkopott. Kár lenne,veszni hagyni. A karácsonyi dekorációnál szereplő, szintén faragott gyertyatartóhoz éppen illő kiegészítő lesz. Festéssel frissíthető, egy megfelelő térben, ízléses kiegészítőkkel ujjászületik.A festésnél "Diszperzit" festéket használtam. Ennek előnye, hogy vízzel hígítható, vagy a felületről lemosható, ha új színt szeretnénk.
Ha valaki tartós festést szeretne, használjon szintetikus festéket. 
A felületet tisztítsuk meg mosószeres vízzel, az apró mélyedéseknél használjunk kefét. Mielőtt elkezdenénk a festést alaposan szárítsuk ki.

2015.

2015-02-24

2015.

az év madara a búbosbanka,
az év uralkodó bolygója:a Jupiter,már az ókorban a szerencse bolygójának tartották          
/sorrend szerint csak minden 7. évre jellemző ez/
bőség, szerencse jellemzi majd az évet,
a kínai horoszkóp szerint ez a kecske éve,
/patkány=nyilas,bivaly=bak,tigris=vízöntő,nyúl=hal,sárkány=kos, kígyó=bika,ló=ikrek,kecske=rák,majom=oroszlán,kakas=szűz,kutya=mérleg,disznó=skorpió,/
időjárás: tavasz: változékony, nyár: nagyon nagy hőség, tél:enyhe, hónélküli,
Boldog Új Eszetndőt!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Inez.hu korona
Köszönjük, hogy benézett hozzánk!
Visszavárjuk!